Compartiment Terapie Izotopică

Inclus în structura secției clinice Radioterapie II, Compartimentul Terapie Izotopică funcționează ca unitate nucleară cu risc radiologic IV, prin utilizarea în terapie a surselor radioactive deschise, având ca atribuție principală efectuarea tratamentului cu izotopi radioactivi (ex. I-131, Re-188, Sr-89) pacienților, în regim de spitalizare continuă sau în regim de spitalizare de zi, individualizat și diferențiat, în raport cu starea pacientului, cu forma și stadiul evolutiv al bolii

Terapia cu Iod radioactiv I-131 reprezintă o procedură terapeutică specifică terapiei radionuclidice –Radioterapie cu Surse Deschise. Ea constă în administrarea de Iod radioactiv I-131, prezentat sub forma de capsule pentru administrare orală, în doze variabile, după un protocol specific. După administrare, pacientul devine „sursă radioactivă”, ceea ce impune izolarea acestuia în cadrul secției pentru un număr de 4-5 zile, în saloane special amenajate, până când nivelul radioactivității administrate scade sub limita maximă admisă de lege.

Prin urmare, există condiții speciale de amenajare și autorizare a unei secții de terapie radionuclidică și un circuit reglementat și autorizat al capsulelor de Iod radioactiv I-131.

Servicii medicale

Terapia cu Iod radioactiv I-131 – reprezinta o procedura terapeutica specifica terapiei radionuclidice –RADIOTERAPIE CU SURSE DESCHISE. Ea consta in administrarea de Iod radioactiv I-131, prezentat sub forma de capsule pentru administrare orala, in doze variabile, dupa un protocol specific. Dupa administrare, pacientul devine „sursa radioactiva”, ceea ce impune izolarea acestuia in cadrul sectiei pentru un numar de 4-5 zile, in saloane special amenajate, pana cand nivelul radioactivitatii administrate scade sub limita maxima admisa de lege. Prin urmare, exista conditii speciale de amenajare si autorizare a unei sectii de terapie radionuclidica si un circuit reglementat si autorizat al capsulelor de Iod radioactiv I-131.

Echipa

icon_medic_a_iob

Dr. Anca Mirela
Zamfirescu

Medic Primar Medicină Nucleară – medic coordonator; Medic Specialist Radioterapie

icon_medic_a_iob

Cristina
Petroiu

Fizician Medical Expert

Andrei
Necșoiu

Fizician Medical

Asistenți medicali

Asist. Teguș Tincuța – Asistent coordonator
Asist. Dragomir Daniela
Asist. Nicorovici Claudia
Asist. Dumitrescu Aurelia

Contact

Program