IOB Bucuresti
Secția Radioterapie III

Una dintre cele trei secții de radioterapie din cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, secția Radioterapie III își desfășoară activitatea sub conducerea Doctorului Savu Mircea Nicolae, având un personal medical cu competența și disponibilitatea de a-și adapta activitatea în funcție de modificările legislative și ale protocoalelor terapeutice.

Activitate medicală

Tratamente de radioterapie conformațională (3D, IMRT, IMRT optimizat) cu intenție curativă, cu achiziția de date anatomice de pe CT dedicate, cu fuziune de imagini dacă este necesar, și prelucrarea pe platformele de plan de tratament; validarea planului de tratament se face după etapa obligatorie a efectuării procedurilor de asigurarea calității (QA).

Radiochimioterapie concomitentă în cancerele ORL, ale colului uterin, digestive (cancer rectal, cancer gastric), pulmonare.

Pacienții cu indicație de brahiterapie beneficiază de brahiterapie HDR – 3D cu achiziția de date anatomice pe CT de plan , sub diverse forme – brahiterapie endocavitara, interstițială (inclusiv în cancerele pleoapei, cu instalarea intra-operatorie a cateterelor), de contact.

Tratamente complexe administrate pe cale orală, injectabile (intravenos, subcutanat, intramuscular) în vederea tratamentului simptomatic, suportiv și paliativ. Toate tratamentele se desfășoară conform protocoalelor terapeutice ale Institutului și în urma indicațiilor stabilite în comisia de decizie terapeutică multidisciplinara, activitatea incluzând, de asemenea, terapia durerii și evaluare periodică.

Servicii medicale

Echipa

Dr. Mircea Nicolae Savu

Medic Primar Radioterapie – șef de secție

Dr. Doru
Basturescu

Medic Primar Radioterapie

Dr. Amalia Constantinescu

Medic Primar Radioterapie; Competență îngrijiri paliative

Dr. Anton
Ionescu

Medic Primar Radioterapie

icon_medic_a_iob

Dr. Irina
Stănuică

Medic Specialist Radioterapie

Asistenți medicali

Asist. Bratu Florica – Asistent coordonator
Asist. Necșuleasa Sebastian Florentin    
Asist. Manole Postolache Dana Gabriela    
Asist. Constantin Laura    
Asist. Tudor Andrea-Melania    
Asist. Beuca (Dinu) Florina Madalina    
Asist. Burcus Ionuț Georgel    
Asist. Mateoiu Geanina Cosmina    
Asist. Stancu Cristina    
Asist. Drăgoi Elena Mirela    
Asist. Gavrilă Ana-Maria    
Asist. Ghinea Carmen Ramona    
Asist. Alexe Mihaela    
Asist. Nica Mărioara    
Asist. Stancu Ioana Camelia    

Contact

Program