Secţia Clinică Radioterapie II

Pentru marea majoritate a cazurilor oncologice, în vederea creșterii eficientei radioterapiei asupra țesutului tumoral, este necesară asocierea acesteia cu chimioterapia.

Astfel, pacienții ce efectuează chimio-radioterapie concomitentă necesită să fie monitorizați atât de către medicul radioterapeut, cât și de către medicul oncolog.

Secția Radioterapie II se evidențiază prin înclinarea către această nevoie a pacientului oncologic, în cadrul secției desfășurând-și activitatea, în afara de medicii cu specializarea radioterapie, și medici cu specializarea oncologie medicală. Atât personalul medical, cât și cel auxiliar este pregătit pentru asigurarea unei asistențe medicale de cea mai înaltă calitate pacienților internați pe secție și a managementului efectelor secundare.

Activitate medicală

Medicii radioterapeuți ce își desfășoară activitatea în cadrul secției Radioterapie II dețin o vastă experiență în administrarea tehnicilor moderne de radioterapie, atât ca formă de iradiere externa (3D-CRT, IMRT, VMAT), cât și de contact (brahi/curieterapie 3D). Totodată, medicii cu specializarea oncologie medicală din cadrul secției Radioterapie II prezintă o experiență solidă în prescrierea și administrarea terapiilor sistemice moderne (imunoterapie, terapie țintită).

Tumorile maligne necesită o abordare terapeutică multidisciplinară complexă ce trebuie administrată în centre de referință în acest domeniu. Astfel, în cadrul secției Radioterapie II își desfășoară activitatea medici ce tratează cu înalt profesionalism tumori de sfera ORL, tumori cu localizare pelvină (ex. ginecologice, rectale, prostatice etc.), tumori cerebrale, tumori de sferă digestive, sarcoame de părți moi, sarcoame osoase, melanoame maligne, tumori bronhopulmonare etc. Menționăm că avem experiența necesară în tratarea osteosarcoamelor cu schemă clasică de chimioterapie ce include Cisplatin, Doxorubicin și Methotrexat “high-dose”, fiind unul dintre puținele centre din țară care efectuează acest tip de tratament.

Tratamentele administrate de către personalul medical ce își desfășoară activitatea în cadrul secției Radioterapie II pot fi efectuate în regim de internare continuă (internare pe pat) sau de spitalizare de zi.

Activitatea didactică și științifică

Secția Clinică Radioterapie II este o secție cu profil universitar în cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, personalul medical îndeplinind astfel un triplu rol în cadrul instituției: medical, educațional și de cercetare. Astfel, în cadrul secției se desfășoară ample activități de pregătire a viitorilor medici specializați în tratarea afecțiunilor oncologice.

Participarea continuă la și organizarea de sesiuni științifice naționale, cât și internaționale, precum și desfășurarea a multiple studii clinice sunt o dovadă a pregătirii profesionale la cele mai înalte standarde a personalului medical ce își desfășoară activitatea în cadrul secției Radioterapie II.

Echipa

Conf. Dr. Radu Iulian Mitrică

Medic Primar Radioterapie –  şef de secţie

Conf. Dr. Xenia Elena Bacinschi

Medic Primar Radioterapie; Medic Specialist Oncologie Medicală

icon_medic_a_iob

Prof. Dr. Rodica
Anghel

Medic Primar Radioterapie Medic Primar Oncologie Medicală

Dr. Irina
Isacu

Medic Primar Radioterapie; Medic Specialist Oncologie Medicală

icon_medic_a_iob

Dr. Ortansa Ruxandra Mitulescu

Medic Primar Radioterapie

Dr. Dragoş
Mitulescu

Medic Primar Radioterapie

Șef Lucrări Dr. Mihai Teodor Georgescu

Medic Primar Radioterapie

Conf. Dr. Oana Gabriela Trifănescu

Medic Primar Oncologie Medicală

icon_medic_a_iob

Șef Lucrări Dr. Georgia Luiza Șerbănescu

Medic Specialist Oncologie Medicală

icon_medic_a_iob

Dr. Maria Alexandra Budirincă

Medic Specialist Radioterapie

Asist. Med. Giliola Dumitraşcu

Asistent şef

Dr. Dragoş
Mitulescu

Medic Primar Radioterapie

Dr. Dragoş
Mitulescu

Medic Primar Radioterapie

Dr. Dragoş
Mitulescu

Medic Primar Radioterapie

Dr. Dragoş
Mitulescu

Medic Primar Radioterapie

Asistenţi medicali şi alte specialităţi

Asist. Panait Ana-Maria    
Asist. Olteanu Roxana-Gabriela    
Asist. Prasca Ana    
Asist. Lungu Mihaela Cătălina    
Asist. Nistor Ștefania Gabriela    
Asist. Busuioc Raluca Iuliana    
Asist. Florea Cristina Eliza    
Asist. Vizitiu Carmen-Elena    
Asist. Văduva Veronica    
Asist. Vasile Oana Anita    
Asist. Zamfir Nicoleta Ramona    
Asist. Sanda Daniela    
Asist. Matei Daniela Mădălina    
Asist. Frățiloiu Mirela    
Asist. Muszka Valentina    
Asist. Nae Ana    
Asist. Neacșu Daniela    
Asist. Șerban Meri    

Contact

Program