spitalizare de zi iob
Spitalizare de zi

Medic coordonator: Dr. Cristiana Ianculescu

În cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti, asistenţa medicală se acordă și în regim de Spitalizare de zi, pe lângă spitalizarea continuă din cadrul secțiilor Oncologie Medicală I și II.

Îngrijirea pacienților în Spitalizarea de zi are ca scop oferirea de servicii medicale de cea mai înaltă calitate, de la momentul diagnosticului, pe tot parcursul tratamentului și urmăririi pacienților oncologici.

Spitalizarea de zi este un serviciu care vine în ajutorul pacienţilor diagnosticaţi sau suspectaţi de o afecţiune oncologică şi care necesită evaluare clinică, investigațiisuplimentare, monitorizare şi tratament specific. Acest serviciu permite şi evaluarea pacienților diagnosticați în alte unități sanitare şi stabilirea planului de tratament, sub îndrumarea unei echipe multidisciplinare.

Asistența medicală în Spitalizare de zi

Spitalizarea de zi oferă și acces la o serie de servicii de diagnostic complex al bolii și diagnostic diferențial. În plus, pacienții pot avea acces la servicii conexe de management al durerii, grupuri de sprijin, consiliere psihologică, consiliere nutrițională și servicii de reabilitare sau reintegrare socială, pentru a ajuta la gestionarea aspectelor fizice, emoționale și practice ale supraviețuirii cu cancer.

În cadrul Spitalizării de zi, se tratează zilnic peste 150 de pacienți de către toți medicii oncologi ce aparțin secțiilor clinice Oncologie Medicală I și Oncologie Medicală II.

Echipa

icon_medic_a_iob

Dr. Cristiana Ianculescu

Medic Primar Oncologie Medicală
Secția Oncologie medicală I – IOB
Telefon contact: 021.227.1588
cabinetoncologie915@gmail.com

icon_medic_a_iob

Dr. Olivia
Mihalcea

Medic specialist

icon_medic_a_iob

Dr. Olivia
Mihalcea

Medic specialist

Asist. Berdilă Aurelia – Asistent Coordonator
Asist. Bârladeanu Cristina
Asist. Gherase Raluca Ioana
Asist. Goleanu Mihaela Cristina
Asist. Ianole Gabriela
Asist. Mareș Nicoleta
Asist. Moraru Mariana
Asist. Neacșa Mirela
Asist. Sandu Adriana Maria

Inf. Popescu Vasilica
Inf. Ciungu Nicoleta
Inf. Nedea Carmen

Necula Claudia
Zamfir Daniela

Activitate și dotări
  • Chimioterapie
  • Terapii țintite
  • Imunoterapie
  • Hormonoterapie
  • Tratamente simptomatice, suportive și paliative

Spitalizarea de zi beneficiază de dotările tehnice ale Institutului Oncologic București, administrându-se tratamente rambursate prin Casa Națională de Asigurări, dar și tratamente inovatoare, de ultimă generație, în cadrul studiilor clinice.

Tratamentele oncologice se prescriu într-o formă personalizată, ținând cont de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient, de alte patologii conexe și de statusul clinico-biologic.

Medicii oncologi de pe secțiile OM1 și OM2 ce efectuează tratamente sau monitorizarea pacienților în Spitalizarea de zi colaborează cu medicii din cadrul celorlalte secții(radioterapeuți, chirurgi oncologi, anatomopatologi, imagiști), formând comisii multidisciplinare (tumor board), pentru a oferi conduita terapeutică adecvată pacienților și acces la tratamente personalizate, pornind de la diagnosticul molecular al bolii.

În plus, colaborarea cu medicii din alte specializări conexe în cadrul IOB (cardiolog, pneumolog, gastroenterolog, infecționist, dermatolog, endocrinolog, neurolog etc.) este extrem de importantă pentru managementul complicațiilor ce pot apărea în timpul tratamentului (reacții adverse la chimioterapie, reacții adverse mediate imun în cadrul imunoterapiei), precum și pentru asigurarea unei conduite terapeutice optime în cadrul comorbidităților pacienților oncologice (boli cronice sau acute asociate).

În alcătuirea Spitalizării de zi (amplasată la parterul institutului), aceasta dispune de:

62 de paturi
Aproximativ 30 de scaune detratament (în cele 3 săli de tratament)
Infuzomate, perfuzoare, transfuzoare, consumabile medicale, tensiometre, saturometre, cântare, taliometre
Sistem de aclimatizare
Frigidereși dulăpioare pentru pacienți
Grupuri sanitare (inclusiv cu acces pentru persoanele cu dizabilități)
Cabinete medicale pentru medicii din secțiile OM1 și OM2

Contact

Program