IOB oferta  servicii medicale de radioterapie complexă și terapii asociate, personalizate fiecărui pacient în funcție de localizarea bolii neoplazice, bilanțul preterapeutic și protocoalele terapeutice stabilite în comisia multidisciplinară. Acestea pot fi efectuate cu scop curativ sau paliativ, folosind tehnici optime de iradiere (3D, IMRT, VMAT). În cazul în care există indicație, pacienții pot beneficia și de iradiere prin brahiterapie 3D în sistem after-loading sau mulaje personalizate.

Tehnici de radioterapie:

  • Radioterapia 3D conformațională folosește imagini CT, RMN sau PET-CT pentru identificarea tridimensională exactă a volumului tumoral care trebuie tratat și pentru reducerea efectelor secundare ale iradierii.
  • Radioterapia cu intensitate modulată (IMRT) este o formă de radioterapie 3D care modelează forma și intensitatea fasciculelor iradiante pentru ca doza distribuită în volumul tumoral să fie precisă și să aibă efectul terapeutic dorit.
  • Radioterapia cu arc modulată volumetric (RapidArc) distribuie dozele de radiații uniform datorită rotației complete la 360 de grade și variației de viteză a acceleratorului liniar.