Cele 2 sectii sunt compuse dintr-o echipă de profesioniști, formată din medici oncologi care tratează diferite tipuri de cancer, asistenți medicali specializați în oncologie medicală care asigură administrarea terapiilor și alt personal de sprijin (infirmiere, registratori) avand experiență în terapia tuturor formelor de cancer, mai ales a celor mamare, pulmonare, digestive (esofagiene, gastrice, colonice, de rect, hepatice, pancreatice), ginecologice (ovariene, endometriale, de col uterin), genitourinare (renale, uroteliale / de vezică urinară, prostatice, testiculare), de ţesuturi moi (sarcoame), ale capului și gâtului (de sferă O.R.L.) și ale pielii (melanoame).

     Secțiile OM1 si OM2 beneficiază de dotările tehnice ale Institutului Oncologic București, în secție administrându-se tratamente rambursate prin Casa Națională de Asigurări, dar și tratamente inovatoare, de ultimă generație, în cadrul studiilor clinice.

     Sectiile oferă și acces la o serie de servicii de diagnostic complex al bolii și diagnostic diferențial. În plus, pacienții pot avea acces la servicii conexe de management al durerii, grupuri de sprijin, consiliere nutrițională și servicii de reabilitare sau reintegrare socială, pentru a ajuta la gestionarea aspectelor fizice, emoționale și practice ale supraviețuirii cu cancer.

     Secția Oncologie Medicală II cuprinde si Compartimentul de Îngrijire Paliativă, ingrijire mandatară unui act medical oncologic complex.

     Tratamente medicale oncologice efectuate în cadrul secțiilor:

  • Chimioterapie
  • Terapii țintite
  • Imunoterapie
  • Hormonoterapie

     Tratamente suportive și paliative(administrarea de antialgice, antiemetice, antibiotice, anticoagulante, hemostatice, corticoterapie, protectoare gastrice, bronhodilatatoare, oxigenoterapie, factori de creştere, transfuzii etc.)

     Tratamentele oncologice se prescriu într-o formă personalizată, ținând cont de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient, de alte patologii conexe și de statusul clinico-biologic.

IOB Bucuresti