Pentru marea majoritate a cazurilor oncologice, în vederea creșterii eficientei radioterapiei asupra țesutului tumoral, este necesară asocierea acesteia cu chimioterapia.
Astfel, pacienții ce efectuează chimio-radioterapie concomitentă necesită să fie monitorizați atât de către medicul radioterapeut, cât și de către medicul oncolog.
Secția Radioterapie II se evidențiază prin înclinarea către această nevoie a pacientului oncologic, în cadrul secției desfășurând-și activitatea, în afara de medicii cu specializarea radioterapie, și medici cu specializarea oncologie medicală. Atât personalul medical, cât și cel auxiliar este pregătit pentru asigurarea unei asistențe medicale de cea mai înaltă calitate pacienților internați pe secție și a managementului efectelor secundare.
Medicii radioterapeuți ce își desfășoară activitatea în cadrul secției Radioterapie II dețin o vastă experiență în administrarea tehnicilor moderne de radioterapie, atât ca formă de iradiere externa (3D-CRT, IMRT, VMAT), cât și de contact (brahi/curieterapie 3D). Totodată, medicii cu specializarea oncologie medicală din cadrul secției Radioterapie II prezintă o experiență solidă în prescrierea și administrarea terapiilor sistemice moderne (imunoterapie, terapie țintită).
Tumorile maligne necesită o abordare terapeutică multidisciplinară complexă ce trebuie administrată în centre de referință în acest domeniu. Astfel, în cadrul secției Radioterapie II își desfășoară activitatea medici ce tratează cu înalt profesionalism tumori de sfera ORL, tumori cu localizare pelvină (ex. ginecologice, rectale, prostatice etc.), tumori cerebrale, tumori de sferă digestive, sarcoame de părți moi, sarcoame osoase, melanoame maligne, tumori bronhopulmonare etc. Menționăm că avem experiența necesară în tratarea osteosarcoamelor cu schemă clasică de chimioterapie ce include Cisplatin, Doxorubicin și Methotrexat “high-dose”, fiind unul dintre puținele centre din țară care efectuează acest tip de tratament.
Tratamentele administrate de către personalul medical ce își desfășoară activitatea în cadrul secției Radioterapie II pot fi efectuate în regim de internare continuă (internare pe pat) sau de spitalizare de zi.
Secția Clinică Radioterapie II este o secție cu profil universitar în cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, personalul medical îndeplinind astfel un triplu rol în cadrul instituției: medical, educațional și de cercetare. Astfel, în cadrul secției se desfășoară ample activități de pregătire a viitorilor medici specializați în tratarea afecțiunilor oncologice.
Participarea continuă la și organizarea de sesiuni științifice naționale, cât și internaționale, precum și desfășurarea a multiple studii clinice sunt o dovadă a pregătirii profesionale la cele mai înalte standarde a personalului medical ce își desfășoară activitatea în cadrul secției Radioterapie II.
Medic Primar Radioterapie – şef de secţie
Medic Primar Radioterapie; Medic Specialist Oncologie Medicală
Medic Primar Radioterapie Medic Primar Oncologie Medicală
Medic Primar Radioterapie; Medic Specialist Oncologie Medicală
Medic Primar Radioterapie
Medic Primar Radioterapie
Medic Primar Radioterapie
Medic Primar Oncologie Medicală
Medic Specialist Oncologie Medicală
Medic Specialist Radioterapie
Asistent şef
Medic Primar Radioterapie
Medic Primar Radioterapie
Medic Primar Radioterapie
Medic Primar Radioterapie
Asist. Panait Ana-Maria
Asist. Olteanu Roxana-Gabriela
Asist. Prasca Ana
Asist. Lungu Mihaela Cătălina
Asist. Nistor Ștefania Gabriela
Asist. Busuioc Raluca Iuliana
Asist. Florea Cristina Eliza
Asist. Vizitiu Carmen-Elena
Asist. Văduva Veronica
Asist. Vasile Oana Anita
Asist. Zamfir Nicoleta Ramona
Asist. Sanda Daniela
Asist. Matei Daniela Mădălina
Asist. Frățiloiu Mirela
Asist. Muszka Valentina
Asist. Nae Ana
Asist. Neacșu Daniela
Asist. Șerban Meri